Life long miles

Ha, het ministerie heeft me een ticket gekocht voor een dienstreis naar België. Aangezien de heenvlucht een nachtvlucht is, besluit ik met mijn Frequent Flyer Miles een upgrade naar business class aan te vragen. Ik heb nu al zoveel miles verzameld dat dit geen probleem kan zijn. Verheugd op het vooruitzicht ga ik aan de slag. Na een tiental schermen, kom ik waar ik moet zijn. Nog één klik en mijn upgrade is een feit. Helaas pindakaas, ik krijg de melding dat mijn klasse binnen economy niet voor een upgrade in aanmerking komt. Ik besluit het zaakje wat verder te onderzoeken en kom tot volgende conclusie: als je vroeg boekt krijg je een goedkoop ticket, maar heb je geen recht op een upgrade. Als je laat boekt, heb je dat recht wel, maar dan heb je ook een duur ticket gekocht.

Ik besluit het over een andere boeg te gooien. Ik ga voor de superupgrade, ttz ik neem mijn partner mee en zal met mijn miles een nieuw ticket voor haar kopen. Een klein wonder: ik slaag erin precies dezelfde vlucht te kiezen als de mijne. Mits een kleine toeslag van 100 USD, te betalen met kredietkaart, kan ik een vlucht boeken op haar naam voor 70.000 miles. Vol verwachting druk ik op de knop “Koop deze vlucht”. Tweemaal pindakaas. Met een Belgische kredietkaart een additionele 100 USD betalen in Tanzania op de site van de Frequent Flyer Miles blijkt niet mogelijk wegens fraudegevaar.

Maar hier via een gewone bookingsite een normaal ticket aan de volle prijs kopen met een Belgische kredietkaart is dan weer geen enkel probleem. Ik begrijp nu beter waarom mijn vliegtuigmaatschappij mijn Frequent Flyer Miles ook wel Life Long Miles noemt. Je geraakt er niet van af en draagt ze je hele leven mee.

Peter

6 thoughts on “Life long miles”

  1. > Met een Belgische kredietkaart een additionele 100 USD betalen in Tanzania op de site van de Frequent Flyer Miles blijkt niet mogelijk wegens fraudegevaar.

    Daar kan je eenvoudig iets aan doen. Via een VPN kan je aan location spoofing doen, en lijkt het alsof je bijvoorbeeld in de US zit ipv in Tanzania. Bovendien is er een dikke kans dat je vliegtickets een pak goedkoper uitvallen.

  2. Ik geraak ook nooit af van mijn miles met flying blue, iedere keer dat ik een upgrade vraag is het niet mogelijk.

  3. @ Bernard: precies, maar het verhaal kent nog een staartje. Bovenstaande probeerde ik van huis uit te doen. De computers op de ambassade werken evenwel met een speciale satellietverbinding waardoor het lijkt alsof we in België zitten. Maar toen ik het de volgende dag op de ambassade probeerde, kon ik met geen mogelijkheid dezelfde vlucht boeken voor Astrid als die waarvoor ik een ticket had.

  4. Join the wonderful world of flying and online booking.
    Het is inderdaad al een hele tijd dat zoveel mogeijk goedkope ticketten aangekocht worden door het departement die geen enkele upgrade toelaten. Een van uw illustere voorgangers (nee, geen namen) wachtte altijd tot op het laatste moment om een reservering aan te vragen: inderdaad veel duurder maar met alle mogelijkheden tot upgrading :-).
    Succes met de vlucht en, je overleeft het wel….

  5. Ik beschouw mijn frequent flyer pasjes als lege doosjes. Je kan nooit de inhoud ervan consumeren zoals men het laat uitschijnen. En als je dat toch wil doen, dan betaal je een hoop geld voor een product dat je elders goedkoper kan krijgen. Maar toch kunnen passagiers het systeem niet los laten en hopen ze toch op bonus.

  6. Beste Peter,
    Ik ben ermee gestopt om miles te verzamelen vanwege dezelfde ervaring.
    Een gratis-miles vlucht van Brussel naar Madrid met SN kostte me meer (taksen, ed.) dan het ticket met Iberia.
    Ze mogen hun miles houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *