We’ve all won

Origi vs WanyamaHeb jij ook naar de finale van de “Champions League” gekeken? Je dacht toch niet dat dit een finale was tussen twee Engelse clubs? Tussen Liverpool en Tottenham Hotspur? Oh nee, het was veel meer dan dat. 

Voor de Keniaanse ambassadeur was het eerst en vooral een duel tussen twee Kenianen. Tussen Divock Origi, die voor Liverpool uitkomt, en Victor Wanyama, die voor Tottenham Hotspur opdraaft. Zo win je natuurlijk altijd.

Maar ook mijn eega heeft gewonnen, want ze was apetrots dat Georginio Wijnaldum na de overwinning van Liverpool met de Surinaamse vlag op het veld verscheen. Ja, dus ook Suriname heeft gewonnen.

En ik? Ik koos aanvankelijk de zijde van Tottenham Hotspur want daar spelen Jan Vertongen en Toby Alderweireld, de trots van de Belgische defensie. Maar toen ze verloren, was ik toch ook wel blij voor Divock Origi, die de beslissende goal maakte. En de Keniaanse ambassadeur kan zeggen wat hij wil: Divock is eerst en vooral een Belg, opgegroeid in Limburg. Kan het duidelijker? Ook België heeft gewonnen!

Wijnaldum met Surinaamse vlag

Peter

6 thoughts on “We’ve all won”

  1. Leuke blog hoor, Peter. Ik heb de wedstrijd niet bekeken maar dat van Wijnaldum is heel speciaal. Zo is de winst een beetje van ons allemaal!

  2. En Broekhuizen heeft gewonnen, want Liverpool’s assistent-coach Pepijn Lijnders woont bij mij in de straat!

  3. Wat zeg je daar Peter? Dat Origi een Belg is want opgegroeid in Limburg! Ja, hij woonde daar toen zijn vader bij Genk voetbalde, maar Divock is geboren in Oostende, en wel op 18 april 1995! Vader Origi speelde immers voor KV Oostende van 1992 tot 1996. Het is dus een “Ostendenoare” die dat beslissende doelpunt maakte. “En nu zieng’ik zo preus geliek e gietre!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *