An old car with benefits

Mijn eega heeft een auto van 20 jaar oud. Niet echt een “clunker”, zoals ze in de States zeggen, want niettegenstaande zijn hoge leeftijd, doet het karretje het nog echt goed. We hebben de auto tweedehands in Japan gekocht en laten overbrengen naar Tanzania.

De stereo komt met een ingebouwde harde schijf. Dat was aan het begin van het nieuwe millenium vast revolutionair. Alleen jammer dat de handleiding ontbreekt en het scherm uitsluitend Japanse karakters toont. Het enige waarin we totnogtoe geslaagd zijn is muziek te laten afspelen van de harde schijf, maar gelukkig heeft de vorige eigenaar zijn volledige muziekbibliotheek daarop achtergelaten. Zo komt het dat vrouwlief thans Japanse songs meezingt wanneer we op trektocht zijn in ons nieuwe thuisland. Onze favoriet is C’mon van B’z. Stevige rock uit Japan. Kijk maar even mee!

Zingen jullie soms ook liedjes mee in een taal die je niet verstaat?

video
play-sharp-fill

9 thoughts on “An old car with benefits”

  1. 👍 O In deze context kan ik je ook de Japanse rockgroep Sheena and the Rockets ten zeerste aanbevelen: heb ik leren kennen via het recent uitgegeven boek ‘Japan, schetsen uit een leven’ van onze vriend Luk Van Hautte. Een must read boek dat alle clichés over Japan doorbreekt en dat tegelijk zeer onderhoudend en bijwijlen hilarisch is, you will love it! Groetjes!

  2. Amai dat zou je inderdaad niet zeggen – rijdt nog echt goed maar die GPS in het Japans is toch wat minder denk ik dan 🙂 zeker om in Tanzania rond te rijden?

  3. Een variant op het genre: liedjes (fout) meezingen in een taal die je normaal wél verstaat.
    Sinds een kameraad opbiechtte dat hij er heilig van overtuigd was dat Primus een ode “To Mary Poppins” had uitgebracht, wordt “Too Many Puppies” hier altijd luidkeels meegezongen. Als ode aan Mary Poppins, uiteraard.

  4. My current favorite is Raja Meziane but i am lucky as she puts sub-titles:

    httpv://youtu.be/o-ajCGiDlrg

  5. Leuk verhaal, maar ik versta eingelijk niet waarom iemand all the way from Japan een old timer wil kopen als er in Tanzania een paar honderdduizend zouden moeten rondrijden..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *