Joss Stone in Afrika

Ik heb het nu pas ontdekt. Joss Stone is in Afrika geweest en heeft nagenoeg in elk land dat ze bezocht heeft, een liedje opgenomen met een plaatselijke artiest. Hieronder heb ik drie clips gekozen die mij het meest hebben aangesproken. De eerste twee, met artiesten uit Senegal en Burkina Faso, vind ik muzikaal het sterkst. Kippenvelmuziek. De derde clip is met Zeritu uit Ethiopië. Ik had deze zangeres nog nooit gezien, maar ik heb haar CD “Zeritu” al vele malen beluisterd. Ik heb haar muziek leren kennen tijdens een autorit van Addis Abeba naar Awassa. En het was muziek die precies bij de bijzondere landschappen paste! Nog steeds kan ik dat gevoel van toen oproepen als ik een van haar liedjes hoor.

Peter

SENEGAL;BURKINA FASO;ETHIOPIA
play-sharp-fill

8 thoughts on “Joss Stone in Afrika”

  1. Ik ben het nu aan het beluisteren.. terwijl mijn omgeving stilletjesaan wakker wordt ..
    En het is genieten moet ik zeggen.

    Groetjes en dikke bees,
    Sabine

  2. Geweldig. Terwijl het zonnetje schijnt maar niet de kracht heeft als in Afrika ben ik met de muziek toch een beetje “thuis” in Malawi

  3. Prachtig !
    Tijdens deze dagen van isolement beluister ik tijdens het werken meer dan anders YouTube en spotify. Bedankt voor de link.

  4. Dag Peter en Astrid,

    Je suis avec plaisir vos aventures ! J’espère que vous êtes en bonne santé et que vous ne souffrez pas du confinement.

    A vous revoir un jour peut-être… en Uganda ou en Espagne ! Bien des
    amitiés d’Annick.

    Maman Janine

  5. Prachtig!
    Hier zou ik nooit zelf bij uitgekomen zijn.
    Dankjewel
    Lichtjes bevooroordeeld, vind ik Senegal het allermooiste
    Veel groetjes
    Goele

  6. Héél mooi, zeker in deze lange dagen (bij momenten) in afzondering van de buitenwereld. Ook al mooie ontdekkingen gedaan op het youtube-kanaal van de AB met live-concerten !

  7. Bedankt Peter, om deze mooie songs met ons te delen. Die drie lokale artiesten kende ik helemaal niet, maar Joss Stone evenmin. Maar ja, een grote muziekkenner ben ik nooit geweest en zeker ook geen festival liefhebber. Maar van die twee bezochte optredens samen met jullie heb ik toch erg genoten. Waar is de tijd! Ondertussen heb ik Joss Stone en haar muziek wel leren kennen. Mooi, heel mooi, ook de artieste zelf. “‘t Is een snelle”, zeggen ze hier!
    By the way! Een andere zangeres die ook altijd blootsvoets optreedt is Caro Emerald. Kijk en luister maar eens naar “A night like this!”
    André.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *