I can’t live in a living room

Word je ook wel eens teruggeworpen in de tijd? Ik had dit heel sterk met onderstaande videoclip. Het is een nummer van Red Zebra dat heruitgebracht werd door Doganov en Peter Slabbynck, de voormalige zanger van Red Zebra. Ik werd helemaal teruggeworpen naar het begin van de jaren 80. Naar dat scharnierpunt waarop bloemenkransen en vredestekens definitief werden opgeborgen en ‘No future’ zich aandiende. Een vertwijfelde generatie ontwaakte voortaan met agressieve punk en new wave.

Het waren gevoelsmatig donkere tijden en ik denk nu terug aan de vrienden die het niet gehaald hebben, of aan diegenen die de zelfkant hebben opgezocht om er nooit meer uit terug te keren. Maar ook aan alle anderen die zonder spijt kunnen terugkijken op die bizarre tijd van adolescentie in de jaren tachtig. Die tijd die ons heeft gemaakt tot wat we nu zijn!

video
play-sharp-fill

Peter

3 thoughts on “I can’t live in a living room”

  1. Wel, dat noem ik nu inderdaad ook teruggeworpen worden in de tijd ! En hoe, Red Zebra begot, heb die mannen weten beginnen, we zaten op dezelfde humaniora. Waar is de tijd. Ik had toen nog lang haar… :-). Ik moest niet luisteren,was direct weer mee!

  2. Helemaal toepasselijk voor deze tijd…. Ik ken Red Zebra niet !
    Waarschijnlijk leefde ik in een andere tijd dan U !

  3. Ja…terug in de tijd, hoewel ik geen punkfan was en ben, lijkt de nieuwe versie vandaag minder hard binnen te komen én past het in de tijd waarin we nu vertoeven…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *