The Boss

Het is moeilijk in woorden te vatten, maar ik heb altijd wat gemengde gevoelens gehad wanneer het over Bruce Springsteen gaat. Enerzijds liedjes die prille liefdes hebben ondersteund, ‘I came for you,’ weet je wel, maar anderzijds ook liedjes die op een zeker patriottisme duiden, ‘Born in the USA,’ ook al was dat misschien niet helemaal zo bedoeld.

Maar wat wel zeker is, is dat het een supermuzikant is. Tijdens een optreden in 2013 pikt hij een verzoeknummer uit het publiek dat hij al sinds zijn tienerjaren niet meer heeft gespeeld. Fantastisch is het om te zien hoe hij zijn band inspireert en het publiek bespeelt. 

video
play-sharp-fill

Peter

 

8 thoughts on “The Boss”

  1. Ik herinner me het optreden waar we samen naartoe zijn gegaan. Het was toch in Parijs?
    Hij is een goed muzikant en een bijzonder entertainer. Maar z’n muziek is me daarna ontgroeid. Hij is niet lang blijven plakken. Al lang geen kippenvel meer.

  2. Niet zo lang geleden zat ik wat te zoeken op you tube en kwam ik hem tegen. Ik was interdaad verrast door zijn entertainment style. Ik ben nu niet echt zo weg van zijn nummers

  3. Toch kan ik er erg van genieten Peter, wel nostalgie ook maar des te lekkerder toch? Dankjewel!

  4. Thor, het gebeurt misschien niet zo vaak, maar, we zijn het deze keer eens.
    Bruce is zonder twijfel een goed muzikant maar zo lopen er hier nog wel een aantal rond.
    En performen is één ding maar een goed nummer maken is wat anders .
    Dat moet inderdaad blijven plakken .

  5. Never knew Bruce Springsteen was singing this! But he definitely pulled it of! I was never a big fan but I look in amazement how he seems to get younger and younger 🙂

  6. B.S. wordt duidelijk omringd door topmuzikanten. Het is bewonderingswaardig te ervaren hoe deze na enige aanzet door de master himself, in perfecte harmonie het nummer omkaderen en kleur geven. Dit getuigt van heel veel talent en ervaring.

  7. Ja Peter, vind ik ook! Fantastisch nummer gebracht door “The Boss” en zijn band. Rock and roll op z’n best! Maar ook de originele song van Chuck Berry uit de jaren 60, vind ik prachtig, ook door de mooie en eenvoudige tekst! Heel wat anders dan veel hedendaagse muziekteksten die meer geschreeuwd worden en die bol staan van f… en andere gemene woorden.
    Ondertussen werd “You never can tell” gebracht door vele artiesten, o.a. ook door Emmylou Harris, in 1977 al. Mooi, heel mooi, … ook de madam!

  8. Een van de weinigen die ik live heb gezien (naast oa the Police), ben zo geen concertganger. Was fan, ben het eingelijk nog steeds, reed een paar maanden terug naar Fatick in Senegal, en die lange rechte wegen door de brousse tussen de baobabs zijn toch iets minder lang en eentonig als Bruce draait. Maar zo zijn er nog die CD-gewijs mogen mee reizen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *