Colour beats politics

Soms mis ik de Verenigde Staten. Niet omdat het zo’n verdeeld land is en daar een halve gare rondloopt die de tegenstellingen verder aanwakkert, maar wel omdat het een land is waar ook veel inventiviteit heerst, waar je interessante debatten kan volgen, naar boeiende radio kan luisteren, waar nog hoorspelen in het theater gebracht worden, waar je makkelijk kan kiezen uit een avondje live blues, country of jazz, en waar een combinatie van kleur het dilettantisme van de nationale politiek kan overstijgen in een creatieve explosie. Met de vinger in de neus en telkens opnieuw. Wanneer zal dit ooit door iedereen begrepen worden?

Kijk maar even mee hoe de artiest Zeshan, de Indische man in zijn blauwe debardeur, je verrast met de kleur van zijn stem, en hoe gezellig het eraan toegaat bij Chris Martin van Coldplay met een volledig zwart koor op de achtergrond en, tot slot, hoe Gina Chavez in de laatste clip weergaloos een trompet nabootst.

Goed weekend!

Peter

Zeshan;Coldplay;Gina Chavez
play-sharp-fill

4 thoughts on “Colour beats politics”

  1. Integraal te genieten! Ook hét moment om op Youtube te gaan zoeken naar de vele andere creaties in de Tiny Desk Concerts!

  2. Prachtige muziek, Peter. Bedankt om dit alweer te delen met ons voor het lange Labor Day Weekend! Zal ik alle morgenden beluisteren.

    Nog een prettig weekend aan jezelf en Astrid.

    Martine

  3. Idd die Tiny Desk Concerts (denk dat die voor de lockdown opgenomen werden in de NPR studio naast ons bureau in DC) zijn fantastisch he!

    Mijn persoonlijke favorieten:

    The Roots: https://youtu.be/eB4oFu4BtQ8 (voor de intro alleen al! zet uw klein scherm LUID 🙂

    Andersen .Paak https://youtu.be/ferZnZ0_rSM (de populairste video vd reeks op t moment(k zie dat Billy Eilish ook net een gedaan heeft dus binnenkort van de troon gestoten…?), maar die van Andersen .Paak echt de moeite)

    Ook schoooooooon: Big Thief https://youtu.be/D0E5vMkDfOI, Car Seat Headrest https://youtu.be/RZZHTVr-r-g en Courtney Barnette & Kurt Vile https://youtu.be/JQs5XagfheI

    En k moet stoppen he maar natuurlijk zeker de best for last:
    Khruangbin https://youtu.be/vWLJeqLPfSU
    Bombino https://youtu.be/A7My5IpEzVM (de aller Aller ALLERbeste)

    check it out, happy Sunday, enjoy 🙂 xxL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *