Feb 18 10

Streetlab – Suriname

door "Peter Van Acker"

Vier jonge Hollandse branies voeren allerlei experimentjes uit op straat. In onderstaande clip zijn ze in Suriname. En ik vermoed dat ze op Colakreek zijn. Geestige clip, dat wel, maar het geeft je toch te denken. Wat zou jij doen in een gelijkaardige situatie? In een situatie waar wat aan jou wordt gevraagd. Een eerlijk antwoord wordt geapprecieerd! 🙂

PeterFeb 18 03

Gent lichtfestival 2018

door "Peter Van Acker"

In wat een rare tijden leven we toch! Het lijkt wel of we aan collectieve waanzin lijden. Eerst een maand niet klagen, dan allemaal vier stippen op onze hand, en dan nu weer een maandje zonder alcohol. Wie doen we daar een plezier mee, behalve de gedachtepolitie?

Nee, geef me dan maar het Gent lichtfestival. En ook al begeef ik me traag sjokkend door de massa, ik geniet, want hier heb ik ten minste zelf voor gekozen.

Lees verder »Jan 18 27

Raadseltje

door "Peter Van Acker"

VerjaardagsraadselIk hoor wel eens zeggen dat de raadsels op intussen… BLOG te moeilijk zijn. Bij een raadsel zweeft er een zekere waas in het oogvocht van de trouwe bloglezer. Edoch, we geven niet op. Het brein aanscherpen is ons doel. Hier gaan we!

Een leraar staat voor een klas van 23 leerlingen. Hoe groot is de kans dat twee leerlingen dezelfde jaardag hebben? Eenvoudig, of toch niet?

Peter

PS: We gaan van een normaal jaar van 365 dagen uit.Jan 18 20

Assisen

door "Peter Van Acker"

Assisen - Theater Elckerlyc

Best wel een vermakelijk stuk: “Assisen” in Theater Elckerlyc. Het publiek is de jury en moet zich aan het einde van het stuk uitspreken over de schuld of onschuld van de beklaagde. Nadien wordt de ware toedracht uit de doeken gedaan. Ik had het juist en mijn eega fout. Zo zie je maar weer, hoe voorzichtig je moet zijn met een volkstribunaal.

Maar toch wil ik het daar niet over hebben, maar wel over wat me tijdens de pauze overkwam. Lekker ouderwets komt er zo’n dame tijdens de entr’acte met een ijskarretje de zaal binnengereden. Wij lusten twee ijsjes met nootjes. Die kosten 5 Euro. Ik haal een biljet van 10 Euro tevoorschijn. “Alleen gepast geld,” snauwt de dame me toe. De man naast me – mijn redder in nood, flitst het door mijn hoofd – wenst ook twee ijsjes en betaalt met 5 Euro. De dame heeft nu een biljet van 5 Euro in haar hand en ik één van 10 in de mijne. We kijken mekaar aan. Ze verstrakt, stopt het biljet van 5 in haar geldbuidel en kijft me toe: “ik mag niet teruggeven en aanvaard dus alleen gepast geld, en dat is bovendien al een dienst, want normaal moet je met jetons betalen, en die moet je aan de ingang kopen.”

Snik, het had zo lekker kunnen zijn: ons ijsje.

PeterJan 18 06

Webstekstatistiek 2017

door "Peter Van Acker"

Hier zijn we weer met de lezerstatistieken van intussen… BLOG:

2017statistics

Ik kan alleen maar hopen dat jullie er in 2018 ook bij zullen zijn.

PeterPage: 1 2 3 4 5 ... 81 82 Next