Wanneer de wetenschap bakzeil haalt…

Meer en meer mensen in mijn directe omgeving zijn besmet met een ziekte waarvan je de naam in dit land beter fluistert dan hardop zegt. En dat komt omdat de president sinds geruime tijd beweert dat Tanzania vrij van Covid-19 is. Het tegendeel beweren is de president tegenspreken, en dat is dus onaanvaardbaar.

Covid-19 is in Tanzania na de eerste golf verdreven door gebed, door “steaming” en door allerlei groenten en kruidenmengsels, verwerkt tot “magic potions”, te drinken brouwsels of condimenten bij het eten.

Vooral dat “steaming” intrigeerde mij, want ik wist niet goed wat ik me daarbij moest voorstellen. Onderstaande video’s maken evenwel alles duidelijk. Wanneer de wetenschap bakzeil haalt dan neemt dwaasheid het wel over.

Steaming Explained;Mass Steaming
play-sharp-fill

Peter

8 thoughts on “Wanneer de wetenschap bakzeil haalt…”

  1. Hier in Malawi is steaming ook bekend maar nog niet in die mate dat ze er business in zien. Naast steaming is knoflook, gember, uien en ciroen het red middel tegen COVID

  2. Chloor drinken schijnt ook corona te genezen. Dat zei (ex)president Trump tenminste, en die zal toch niet liegen?

  3. Ik heb de wenkbrauwen gefronst en mijn hoofd geschud toen ik hoorde – ik denk op BBC – dat de President van Tanzania zijn land vrij verklaarde van COVID 19. Domheid heeft een taai leven. Doet me denken aan onze vorige President (Gambia), die een middel had tegen AIDS bestaande uit eten van twee bananen (op zich niet slecht) en een brouwsel dat moest gedronken worden in het bijzijn van de President zelve tijdens zijn ‘genezingsritueel’. Commentaar van de toen UNDP rep dat dit middel niet zou helpen hielp haar aan de status van ‘Persona non Grata’ en ze mocht beschikken per direct. Dus Peter, inderdaad geen tegenspraak laten horen en diplomatisch spreken dus eigenlijk best zwijgen.

  4. Ik heb te doen met alle slachtoffers van deze dwaasheid en dit machtsmisbruik.
    Misbruik van ‘angst’ die in de mens zit.

  5. Ik blijf mijn hoofd ook schudden.
    Ook in Suriname of onder Surinamers in de diaspora krijg je advies over het toevoegen van condimenten. Overtuigend, vastgeniet met het label ‘probaat’.

  6. Ja Peter, twee dingen zijn oneindig: het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker.

    Neen, neen, dat citaat komt niet van mij hoor, wel van Albert Einstein.

    Ik zou zeggen in het West-Vlaams: “Dom zien as ‘t gat van e zwien!”.

  7. When science is in a battle with craziness and the latter wins. Hij weet dat zijn volk zeer lijdzaam is. Dat maakt dit handelen crimineel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *