Back in Belgium

Oh, het voelde zo goed om na lange tijd terug in België te zijn. Er is natuurlijk het prettig weerzien van familie en vrienden, en het uitgebreid tafelen op resto of bij iemand thuis, maar er zijn ook van die onverwachte dingen, die je zo moeilijk in Afrika aantreft, die een bezoek aan ons Belgenland toch telkens een beetje apart maken.

Zo heeft het theatergezelschap Compagnie Cecilia drie fietstochten in het Gentse opgeleukt met bijzondere verhalen. Wij kozen de westelijke route over Drongen, Landegem en Lievegem. Op vier plaatsen langs deze route tref je een QR-code aan die – eenmaal ingescand – een audiobestand opent op je GSM. En dan hoef je alleen maar te luisteren. Op knooppunt 58 in Drongen luisterden we zo naar 10 korte gedichten, 10 “Herman de Coninckjes” van theaterregisseur Yahya Terryn. Onverwacht en zeer bijzonder! Ze zijn ons de hele dag bijgebleven. Luister maar even mee.

Heb jij ook een “Herman de Coninckje” in jou? Deel het dan hier met de wereld. Doen!

Yahya Terryn – Over de zone 40

Peter

3 thoughts on “Back in Belgium”

  1. Ik zie nu dat dit een blog eerder hadden moeten zitten en de bedoeling was een Haiku.. maar ik heb me misteld, daarom :

    Eenmaal in België
    Knapperige pistolet
    Laag gemengd gehakt

    Klinkt eingelijk nog smakelijker ! (als het klopt)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *