Gustav Klimt

Wat een liederlijk leven heeft die man toch geleid! Het zou heden ten dage in onze woke maatschappij alleen maar op onbegrip zijn onthaald. Gustav Klimt huwde nooit en woonde bij zijn moeder en zussen, maar zou wel veertien kinderen hebben verwekt bij zijn vele minnaressen. Nochtans staren we nu met zijn allen naar zijn kunst en prijzen we zijn genialiteit. Is het omdat het in het verleden is dat we minder bekrompen worden en beter in staat zijn de kunst van de persoon te scheiden?

video
play-sharp-fill

“Klimt, the immersive experience” is nog te bewonderen tot 28 oktober in de Hortagalerij in Brussel. Wat mij betreft een absolute aanrader! 

Peter

5 thoughts on “Gustav Klimt”

  1. Ik ben een grote bewonderaar en niet op de hoogte van de experiance in de Hortagalerij. Dankuwel voor de tip…ik probeer nog te gaan!

  2. Lang geleden dat ik eens tijd maakte om te reageren.
    Alvast bedankt om de Klimt-tentoonstelling in herinnering te brengen. Sedert de jaren 80 ben ik een hevige fan van Klimt. Ik ben toen ook naar een tentoonstelling in Bxl geweest: Klimt – Schiele- Kokoschka. Toen ik – op latere leeftijd – opnieuw ging studeren, volgde ik de opleiding Textiel in de Voskeslaan. We kregen er ook een creatief vak i.v.m. ontwerpen. Toen heb ik elementen uit het werk “Vervulling” in mijn tekening overgenomen. Plagiaat?

  3. 14 ‘onwettige bastaardkinderen’ in die tijd? Daar zullen de minnaressen-moeders en kinderen het niet makkelijk mee gehad hebben in die tijd.
    Afgezien daarvan was Klimt een merkwaardig schilder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *