Off the beaten path

Ik snap het wel. Als toerist wil je waarde voor je geld. En dan lijken de noordelijke wildparken van Tanzania, de berg Kilimanjaro en Zanzibar een veilige gok. Maar dat is ook best jammer, want er is zoveel meer te zien in dit prachtig en gigantisch land. Zo kan je in de buurt van Iringa de ‘Isimila Stone Age Site and Natural Pillars’ bezoeken. Het gedeelte over het stenen tijdperk vraagt niet meer dan vijf minuten van je aandacht, maar de ‘’Natural Pillars’ dat is andere koek. Hier kan je gerust een paar uren vertoeven tussen deze natuurlijke prachtverschijnselen.

Isimila Natural PillarsIsimila Natural PillarsIsimila Natural PillarsIsimila Natural Pillars

Ergens halfweg tussen Iringa en Mbeya ligt Kitulo National Park. Dit park is bekend om zijn bloemenpracht, al viel het op dit gebied dit jaar toch wat tegen. Dat neemt evenwel niet weg dat de landschappen ongeëvenaard zijn, en dat er avontuurlijke  uitstapjes met de 4×4 kunnen gedaan worden. Een van de hoogtepunten van het park is trouwens de 100 meter hoge Numbe falls, die je alleen na een uitdagende rit over modderige wegen en paden kan bereiken.

Kitulo National ParkKitulo National ParkKitulo National ParkKitulo National ParkKitulo National ParkKitulo National ParkKitulo National ParkKitulo National Park

Peter

2 thoughts on “Off the beaten path”

  1. Prachtige natuur! Sommige van die natuurlijke pilaren lijken op versteende baobab stammen. En zie ik daar tussen die mooie bloemen niet een eulophia grondorchidee en ook een vuurpijl. Maar aan de hand van een foto is het moeilijk planten determineren. Hebben jullie dat ter plaatse kunnen doen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *