Jazz Middelheim

Ik hoorde het al bij binnenkomst. Er klonk precies muziek van bij de Brahmanen. Dit zou wel eens een bijzondere editie van Jazz Middelheim kunnen worden. Op de planken stond Alabaster DePlume. Uit zijn bindteksten kon ik maar een ding besluiten: “a total nutcase” die na het concert waarschijnlijk de nacht zou doorbrengen in de plaatselijke psychiatrische instelling. Daarna was het de beurt aan TaxiWars, wat best te pruimen viel, zolang de zanger zweeg of declameerde maar vooral niet zong. Sorry dEUS fans maar Tom Barman beroert mijn tikker niet. En dan was het de beurt aan de Thurston Moore Group. Geen noot Jazz, maar wel een muur van geluid, waarvoor ze ook nog een aardige naam hebben bedacht: soundscape oftewel een klanklandschap maar dan wel op steroïden. En tot slot Iggy Pop. Hij had wat blazers mee gebracht, maar dat kon de pret niet drukken, want hij speelde een onvervalste set punkliederen. “Everybody wanted to be his dog”. Ik kijk al uit naar Jazz Middelheim 2023!

video
play-sharp-fill

Peter

3 thoughts on “Jazz Middelheim”

  1. Dag Peter, we hebben elkaar mislopen op het warme Middelheim (spijtig).
    Ik zag en luisterde naar dezelfde concerten.
    En toegegeven, zowel Taxi Wars (3de keer in concert), Thurston Moore Group (die ik voor de vijfde keer aan het werk zag – fan dus) alsook Iggy Pop (wat een energie) zijn mijn ding.
    Dat alles naast Jazz en heel wat andere muziek waar ik ook erg van kan genieten.

    ‘Vriend van iedereen’ Alabaster kreeg me meerdere keren (wellicht onbedoeld) aan het lachen met zijn herhaaldelijke felicitaties aan het voltallige publiek voor het feit dat we met z’n allen ‘aan het leven waren, niet gemakkelijk, maar wel nodig om (zijn) musiceren zinvol te maken’. Mogelijks had ie wat te veel Duveltjes op (en/of andere ‘verruimingen’). Gezien ik ‘s avonds nog moest terugrijden naar Brussel dronk ik enkel (en veel) water die dag, hetgeen de sobere beluistering verzekerde :-).

  2. Hello Peter! Back in the country! Welkom!
    Wij waren op Jazz Gent, de avond met o.a. Meskerem Mees en Agnes Obel. Genoten.
    Ook een aanrader, Jazz Gent!
    Groetjes
    Mia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *