First impressions

Peter and the Petronas TowersIk was er niet helemaal gerust op. Wat te verwachten van dit overwegend islamitisch land? Op de heenreis las ik meerdere malen op de schermpjes in het vliegtuig de waarschuwing dat men voor het gebed in de stoel moest blijven zitten. Deed men dat dan vroeger niet? Rolden de moslims hun matten uit in het gangpad van het vliegtuig? Ook als het vliegtuig niet oostwaarts vloog?

Gelukkig wordt mijn vrees niet bewaarheid. Kuala Lumpur voelt zeer kosmopolitisch aan,  een tikkeltje  overweldigend zelfs met zijn vele skyscrapers? En vooral zeer vriendelijke mensen, die vaak lachen en je ongereserveerd begroeten. Hier gaan we ons thuis voelen!

Petronas TowersAstrid with Tan & Tan buiding in the backgroundTan & Tan building with Belgian Embassy on the 10th floor

15 thoughts on “First impressions”

  1. Blij om horen. Was ook het eerste wast ik miste toen ik terug kwam uit Suriname. Mensen die je lachend begroeten op straat. breng aub wat van die goede gewoontes mee. Alle goeds , eric

  2. Oh ik herinner me de binnenlandse vluchten in Mauritanië waar geduwd werd voor een plaatsje in het gangpad na eerst te kibbelen over waar het oosten juist was. Geweldig was dat!
    Geniet van jullie mooie start daar! 😘

  3. Ben ooit 14 op reis geweest in een klein stukje van Maleisië. KL leek mij een zeer kosmopolitische stad waar bleek dat verschillende culturen vreedzaam kunnen samenleven (iets te optimistische kijk waarschijnlijk, en zeker niet geldig voor gans Maleisië, maar toch..). Zeker een boeiend land en interessant om er enkele jaren te leven. Succes daar.

  4. Peter,
    ik was daar op bezoek bij een van uw voorgangers, Marc Mullie.
    Zeer goede ervaring. Een Land met zeer vreemde regels en wetten, dus altijd boeiend.
    Rudi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *