Rollercoaster

What a rollercoaster it has been! En we zijn hier pas drie weken. Dit land staat niet stil, zo veel is zeker. Ik denk vaak aan de premisse van ‘Grand Hotel Europa’, dat beelderige boek van Ilja Leonard Pfeijffer. Als we in Europa in museumsteden leven, dan is hier het tegendeel waar. Kuala Lumpur is een levend organisme dat bestendig uitbreidt, dat zoekt en woelt, en waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe levensvormen. Hier zie je de toekomst in het heden.

A very partial view of KL's skyline

De Maleisiërs zelf zijn zeer vriendelijk. Twee zaken vallen onmiddellijk op. Ze houden van foto’s. Ik sta hier waarschijnlijk al op meer kiekjes dan ik van mezelf heb. En ze houden van het uitwisselen van business cards, die ze overigens zeer gracieus steeds met beide handen aanreiken. Ook hier kijk ik met verwondering naar het stapeltje kaartjes op mijn bureau dat zich gestaag de hoogte inwerkt. Een papieren skyscraper in wording!

CarmenOp de bühne van Carmen

Peter

7 thoughts on “Rollercoaster”

  1. Malaysia is a great place to be. My favourite hotel is in Penang on the waterfront. Don’t forget to visit the Cameron Highlands. Also KK and Mount Kinabalu are unforgettable. I did a great off road trip there deep in the jungle. And the food oh my god the food. I still eat Beef Rendang every week!

  2. Die indrukken betreffende het land en de mensen hadden we ook al … in 2008. Maar de skyline is nu toch wel heel indrukwekkend geworden. In KL was toen al een heel moderne skytrain. Maar pas ook daar op voor de pickpockets! … Aan den lijve ondervonden!

  3. Veel succes in Maleisië, ben 20 jaar geleden nog in Kuala Lumpur geweest, en toen vond ik het al overweldigend modern, dus dat zal nu nog meer het geval zijn.

  4. Veel succes in volgens mij een hectischer Maleisië dan TZ was.
    Ik ben benieuwd of de gesmolten kilo’s er weer aanvliegen met zoveel culinaire mogelijkheden in KK. Ik werd er gek van.
    Melaka hebben jullie al ontdekt weet ik.
    Ben benieuwd of jullie nog te maken krijgen met de mist van de jaarlijkse platbrandingen in buurmans landbouwgebieden. Want dat was nog wel een dingetje toen wij er waren.
    Ik ken in dat deel van Maleisië alleen KK en Melaka (we zijn niet tot in Singapore gekomen helaas, dus ik moet nog een keer terug), maar als je een ervaring wil hebben als met een koraal over de Marowijne het Surinaamse binnenland in, dan kan ik jullie een uitstapje naar Brunei van harte aanbevelen. In twee etappes ga je vanuit de hoofdstad Bandar Seri Begawan diep de jungle in. Daar lusten de reuzenmieren je met of zonder honing rauw en kun je – als je ledematen nog meewerken – via een trap in de top van de bomen geraken en aldaar over een brug wandelen en ontdekken dat de flora en fauna op die hoogte aanmerkelijk verschilt van die aan de voet van diezelfde bomen. Het is maar een tip. Net als een trip naar het eiland Labuan (bijvoorbeeld met de boot vanuit Brunei) en het nabij gelegen Kota Kinabalu met vlakbij de gelijknamige berg.
    Veel plezier, de komende jaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *