Thean Hou Temple

Thean Hou TempleStatue of Goddess Guan YinStatue of Yue Lao (the matchmaker)

De Thean Hou Temple ligt op een heuvel van waarop je een mooi uitzicht hebt over Kuala Lumpur. Op de parking word ik reeds geconfronteerd met een bijzonder ritueel. Een Chinese dame koopt een vogelkooi vol met kleine vogeltjes. Op aanwijzen van de verkoper opent ze de muit waarna de vogeltjes een voor een de vrije natuur invliegen. Ik speculeer dat het de kracht van vrijheid symboliseert of misschien ook wel het heil dat men kan vinden in het loslaten.

Een sacraal momentIn de tempel begeef ik me naar een soort blikken trommel vol met genummerde schuifjes. In de holte bovenin staat een stapel rode houten latjes die ook alle van nummers voorzien zijn. Die stapel moet je opheffen en vervolgens loslaten. De lat die boven alle andere uitsteekt haal je eruit. Het nummer op de lat leidt je naar het overeenkomstig schuifje, en daarin zit jouw persoonlijke boodschap. Lees hieronder maar eens met mij mee.

De boodschap doet me denken aan de serie van Vlees en Bloed, toen de afleveringen regelmatig werden onderbroken door stilstaande pancarten waarop een boodschap stond van een van de protagonisten. Dit doet me denken aan een gezegde van moemoe Vangenechten: “Soms blijf je beter waar je bent!”

Wat denk jij? Zie jij een andere boodschap?

My Personal Message

Peter

2 thoughts on “Thean Hou Temple”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *