Tebak!

Mechelen?

Tebak kota tempat saya berada?” betekent zoveel als “Raad eens in welke stad ik ben?”. Dat is dan duidelijk. Laat dit een opdracht wezen.

Mijn eerste indruk was: “dat lijkt hier een beetje op Mechelen.” En dat is nog niet zo gek, want de Europeanen hebben wel degelijk hun stempel op deze stad gedrukt, maar niet de Belgen. De oudste Europese restanten dateren van 1512, toen bouwden onze verre zuiderburen hier het fameuze “A Fomasa”, een versterkte toren die de controle over de stad moest waarborgen. Nadien kwam de stad en de haven in de handen van onze directe noordenburen. En dat kan je nu nog duidelijk zien, want op een van de gebouwen prijkt statig “Stadthuys”. Dit is overigens een exacte kopie van het toenmalige stadhuis in Hoorn. Tevens kan je hier wandelen in de Jonker- en de Heerenstraat. En de rijke stinkerds hebben zich vereeuwigd op dure grafplaten. Tot slot, waren die van de overkant van het kanaal aan de beurt, en die hebben hier hun taal en links verkeer nagelaten.

Zo, dat moet volstaan. Over welke stad hebben we het?

Rijke stinkerdsWindmolenP&A

Peter

9 thoughts on “Tebak!”

  1. Ik zou het niet weten, maar op afbeelding zoeken heeft het me verklapt… en het lijkt een beetje op Mechelen 🙂

  2. Ik weet het! Ik weet het! M….! We waren daar! Veertien jaar geleden! Maar de herinneringen aan die leuke en interessante plaats zijn nog altijd levendig!

  3. Mooie reizen.
    Andere plaatsen.
    Leuke steden.
    Andere gewoonten.
    Kunst en
    Kennis.
    Antwoord is er al

  4. Mechelen is helemaal modern geworden… Alleen de torens van de kerk in M… ,lijken wat op de Sint Romboutstoren …Als je nog eens in Vlaanderen komt…zal je de veranderingen wel merken…
    Vele groeten uit Mortsel !

  5. en er is ook een Heerenhuus? en de straat v M…..a is een van de drukst bevaren zeewegen?
    Zeer mooi en verassend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *