Musical Extravaganza

Op vrijdag 10 februari werd in het Shantanand Auditorium van de Temple of Fine Arts in de Brickfields wijk van Kuala Lumpur 65 jaar diplomatieke relaties gevierd tussen Maleisië en Indië. Het werd een musical extravaganza, en daar waren we graag bij, want het was eens wat anders dan de obligate recepties die de meeste diplomatieke missies in een van de grote hotels van de stad organiseren voor dergelijke aangelegenheden.

Het werd een avond waarbij de sitar centraal stond. De bandleider was Samuel Dass, een lokale sitarlegende, die voor de gelegenheid een bont allegaartje muzikanten rond zich had verzameld. Luister maar eens naar het eerste nummer hieronder, waarin zowel Chinese als Cubaanse elementen verweven zitten. Het nummer heet overigens kampung, en verwijst naar de zorgeloze jeugd van de componist toen hij nog als kind ongedwongen tussen de houten huizen op het erf kon ravotten.

Peter

Kampung;Fusion
play-sharp-fill

3 thoughts on “Musical Extravaganza”

  1. Mooie en vrolijke muziek, ik heb er op mee gedanst, Roger vond het leuk. Hopelijk hebben jullie er ook van genoten.
    Verder alles okay?
    Liefs en vele kusjes.

  2. Muzikale creativiteit in Malaysia! Of is het eerder vanuit India? Dat zal de First lady wel in het bijzonder geäpprecieerd hebben.. Volgende keer wat meer gender sensitive, met Astrid die zingt? We miss u guys here in B, altijd mooi je paar lijntjes te lezen van het nieuw avontuur daar en grtjs van HTTKK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *