Quiz Maleisië

Hoera, de eerste gasten komen er aan! En er is in Maleisië heel veel te zien. Kijk maar eens naar onderstaand filmpje.

video
play-sharp-fill

Natuurlijk verwachten we van onze gasten een zekere voorkennis. Al wie minder dan 8 op 10 haalt op onderstaande quiz, moet toch maar eens goed nadenken over zijn afreis. Succes, en vergeet vooral niet je resultaat te delen!

—————————–

QUIZ MALEISIE

Hoeveel landen grenzen aan Maleisië?





Hoe heet de langst regerende (ex-) eerste minister van Maleisië?





Wat is de naam van het hoogste gebouw in Kuala Lumpur?





1Malaysia Development Berhadstond (afgekort 1MDB) is de initiele benaming van een Maleisisiche ontwikkelingsmaatschappij, maar de afkorting is thans synoniem voor een van de grootste corruptieschandalen ter wereld. Dit schandaal had zelfs uitlopers tot in de filmwereld. Welke film is bij dit schandaal betrokken?





Maleisië is een :





Bumiputra is een Maleisich woord en betekent:





In Maleisië zegt men wel eens dat het land weinig eigen cultuur kent, maar dat is alvast niet zo als het over eten gaat. Hier praat men voortdurend over eten. Het gerecht dat hier het meest populair is, heet:





Hoe ziet de bevolkingssamenstelling van Maleisië eruit? Tip : Bumiputra staat voor de Maleisiche bevolkingsgroep + de orginele bevolking van Sarawak en Sabah op Borneo.





De neusaap - wetenschappelijk naam Proboscis Monkey - wordt in de volksmond alhier "Monyet Belanda" genoemd, en dat betekent:





Maleisië heeft een unieke bestuursvorm, en wel omdat:







8 thoughts on “Quiz Maleisië”

  1. Allez, het ziet er plezant uit daar! Benieuwd of we er ooit gaan geraken, anders in het zomerse gent een van de komende 4 jaar

  2. Als ik wil komen, zal ik mijn kennis serieus moeten bijschaven blijkbaar…gebuisd over de ganse lijn bijna…met 2 juiste gokken heb ik toch iets gescoord 😁 (over de aap en de bevolkingsgroepen had ik juist). Maar goed, voorlopig geen plannen om naar Aziatische kant te komen, eerder eens richting Zuid-Amerika…. in de nabije toekomst Portugal, La Palma, France:Toulouse. (ettelijke keren per jaar) UK….Bulgarije staat ook op de wishlist…Vooral vrienden bezoeken.

  3. leuke quiz ,
    met chatgpt toch maar een 7/10 gehaald. als de AI’s beter worden, kom ik af
    blijkbaar klopt dit antwoord ook Er geen rechstreekse verkiezingen worden gehouden voor het federaal parlement??
    snorkel ze

  4. 3/10 zonder kennis zonder opzoekwerk zonder AI en ervan overtuigd dat Hollandse apen niet bestaan! Reden om dit te komen onderzoeken

  5. 2/10 en feitelijk maar 1 op tien want chantal hierboven gaf me de hint van de Hollandse Aap … grandioos gebuisd, maar ja gokken levert meestal niet veel op… 🙁

  6. Altijd leuk, een kwis

    Vier van de tien. Maar vragen over eten en over Hollanders heb ik altijd goed. Dus.

    Omdat ik sinds 2011 in nogal dictatoriale of op zijn best zwak-democratische landen heb gewoond, heb ik er een veilige gewoonte van gemaakt mij niet te verdiepen in de politieke en bestuurlijke structuren. Dan hoef ik mijn Hollandse neiging tot ongevraagd zeggen wat ik er van vind ook niet geweld aan te doen. Dus.

    Ik vind het niet erg dat ik met zo’n slechte score niet naar Maleisië mag. Want ik ben er al geweest. Zowel links (wel tot ooit Nederlands Malaka, maar niet tot buurland Singapore gekomen), als rechts (vanuit sharia-buurland Brunei – per bootje). Links ben ik me te buiten gegaan aan nasi lemak. Rechts, in de haven van Kota Kinabalu heb ik me ongans gegeten aan net gevangen vis en garnalen op de avondmarkt, maar liep ik met een boog om de aquaria met zeekomkommers in de Chinese restaurants. Teveel associaties met mijn je-weet-wel. Dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *