Privilege

Ik voelde me toch wel wat geprivilegieerd. De steward kwam de trap afgelopen om mijn handbagage over te nemen. Boven in het vliegtuig werd ik voorgesteld aan de voltallige equipe van het vliegtuig: kapitein Menno, co-piloot Niek, steward Lois en stewardess Alyssa. Ik mocht plaatsnemen in eerste klas. Tijdens de vlucht kreeg ik een gepersonaliseerde kerstkaart ondertekend door de hele crew met de beste wensen voor het nieuwe jaar. En verder onderhielden we mekaar met onze reisplannen voor volgende zomer. Bij de landing in Brussel sprak Alyssa mij met naam toe en informeerde me over het weer in Brussel en wenste zij mij vlug terug te zien op een van de volgende KLM-vluchten. Enige passagier op een vliegtuig heeft ook zo zijn charmes. Niet?

Peter

Where is everyone?Alyssa & meAlyssa, Lois & me

10 thoughts on “Privilege”

  1. Met alle verhalen over CO2 uitstoot lijkt het me toch onverantwoord dat een vliegtuig de dag vandaag nog zonder passagiers opstijgt. Hoe kan dat ?

  2. Ik ben akkoord met Geert. Stel me net zo goed vragen…1000en liters kerosine de lucht inblazen voor 5 mensen , hoe kan dat? Niet dat dit pleziertje je niet gegund was, @Peter, iedereen zou zoiets wel eens willen natuurlijk, en ik vermoed dat er een verklaring is…denk denk denk🤔
    de beste zou inderdaad kerstavond kunnen zijn zoals André zegt…maar nog steeds een question mark vind ik, dat er geen enkele andere passagier was… bij deze wel meteen de beste wensen voor 2024 etc aan degenen die me kennen, (ik vermoed Peter, Astrid, Luc en Marjo, of zijn hier nog bekenden?) om geen ecologische voetafdruk 👣 te maken, is dit de juiste manier he 😊 maar ik wens natuurlijk alle lezers het allerbeste! En vooral veel plezier, een goede gezondheid, santé bonheur! En dat we nu eindelijk eens positieve klimaatcijfers mogen halen…doch soms vraag ik me af of het niet beter was zoals het vroeger was, zo zonder cijfertjes en statistiekjes, hoewel hoewel. Struisvogel spele is ook niet goed he….kortom,let’s hope for the best peoples….Jah Ras Tafari blessings, SATAMASAGANA!

  3. Peter, ik sluit me aan bij Geert en Fried. Hier in Gambia, stoten we nauwelijks iets uit, maar we merken (en zullen merken) de gevolgen van wat het westen uitstoot. Ik wil zelfs niet weten wat de ‘privileged’ of this world hebben uitgestoten om aan de COP 28 deel te nemen. Ik ben benieuwd wat dit is… een stunt, een kerst foto in een vliegtuig, of echt een vlucht tussen A en B? Ik denk niet (hopelijk) dat dit een vlucht is tussen KUL en BRU want die ‘kleine vliegtuigen’ vliegen die afstand niet (al zeker niet met eerste klas), eerder tussen AMS en BRU… en dan nog, zoals al gezegd… het past niet… graag wat uitleg… tot slot, ik ben nog steeds in staat om mijn eigen handbagage aan boord te dragen…whatever the occasion is. …Aan iedereen een gezond 2024 !

  4. Het is niet omdat een vliegtuig leeg van A naar B vliegt, dat het omgekeerde ook het geval is! Mocht dat zo geweest zijn, dan hadden ze mij waarschijnlijk omgeboekt naar een latere vlucht, of had ik de trein genomen.

    Het zegt natuurlijk ook wat over ons. Kunnen we een ongewone gebeurtenis nog wel laten wat voor wat ze is? Er om verwonderd zijn? Er mee lachen? Als we alles per se zuur maken, wat rest er ons dan nog? Betekent dit dat ik de klimaatproblematiek, en de impact van het vliegverkeer op het klimaat, uit de weg wil gaan. Zeer zeker niet, maar soms is timing alles: weten wanneer te spreken en wanneer niet.

  5. De trein is altijd een beetje reizen…. NMBS. Verwonderd ben ik zeker, er mee lachen kan ik niet. En timing is idd alles : publiek maken of niet publiek maken ?

  6. Ja Peter ,
    Daar heb je idd wel gelijk in, de verzuring v d wereld … het is een voorbedacht plan, met vele factoren, en we mogen er niet in trappen … het is ook verbonden met de bangmakerijpolitiek en wat nog allemaal (lees: mediamanipulatie bijvb…)v dezer dagen. Bij deze : je lijkt er v genoten te hebben en het was een samenloop v omstandigheden dus TOP 👍🏼Ik zou het net zo goed gedaan hebben 🙂 beste wensen tegen de verzuring en laat ons ons niet te zottekes maken!
    Bizouskes à todos y amor!❤️💛💚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *