Twitterstorm

Heb je het al eens meegemaakt? Een twitterstorm? Dat komt voor wanneer een bericht dat je gepost hebt op twitter, een eigen leven gaat leiden. Dat mensen die je absoluut niet kent, je bericht massaal gaan delen en/of goed bevinden. Hier volgt het bericht:

Meiye is the new driver of the Belgian ambassador. She was first shortlisted and then came out best during the driving tests. #Tanzania #SheDrives #SheIsEqual #eeuwvdvrouw @unwomenafrica @UNFPATanzania

Meiye

Tanzania werd wild van dit bericht. Het werd meer dan 570 maal geliket en 165 maal gedeeld. En ik heb uit goede bron begrepen dat zelfs de President het gezien heeft.

What does this tell us? Ik heb natuurlijk wel een idee waarom dit zoveel reacties losweekt, maar hoor graag wat jij daar van denkt!

Peter

8 thoughts on “Twitterstorm”

  1. Ha ! heerlijk ouderwets onderwerp. Ik denk dat elk van de bijna 600 likes een persoonlijk Proficiat bericht had willen zijn aan deze jonge-dame-met-zin, zin voor werk, zin voor sérieux, zin voor een bepaald soort leven: flexibel zijn, courtois, discreet en zeer zeker : een ervaren chauffeur.
    Ze heeft zeker een geldig rijbewijs ! I like that.
    En Bravo aan onze Ambassadeur & partner: zij hebben meteen een juiste kandidaat vast: dat straalt uit jouw foto, beste Peter.

    Pierre – Abidjan

  2. Ik denk dat het vrij uitzonderlijk is dat een vrouw ‘driver’ wordt, en dan nog eens de driver van een ambassadeur. Ik kan me wel voorstellen dat een dergelijk bericht de aandacht trekt.

  3. Soortgelijke ervaring in 2011 in Uganda: een vrouwelijke bulldozeroperator. Volgens de aannemer veel beter dan al haar mannelijke collega’s.

    Female operator in Uganda

  4. Ik zit niet op Twitter, en ook blog berichten beantwoord ik slechts spaarzaam, dus geen idee. Fijn voor Meiye hoor, maar verder zou het zo maar kunnen dat bijna 600 mensen echt niks beter te doen hadden… ons Ministerie slaagt er ondertussen in twee opeenvolgende promotierondes nauwelijks vrouwen te selecteren, de laatste ronde bracht er 2 op 14 . Er was nochtans aanbod genoeg. Tussen twitterstormjes en het ware leven zit nog wat verschil. Evengoed warme groeten uit Cotonou!

  5. In magazijnen zijn de vrouwen ook de betere reach-truck chauffeurs: gemiddeld sneller, minder ongevallen, minder fouten.
    Om snel te zijn met zo een machine moet je tegelijk rijden, liften en reachen en dat allemaal synchroon met je omgeving. Het mannelijk brein lukt dat blijkbaar minder…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *