James Dodds (vervolg)

Herinner je je nog mijn bericht over James Dodds? De Schot die een zeldzame medaille van de Belgische autoriteiten heeft gekregen in 1960, maar die nooit heeft kunnen afhalen. En die medaille is sindsdien blijven liggen in de kluis van de Belgische ambassade in Dar Es Salaam.

Een uitgestelde overhandiging

Welnu, via de krant “The Scotsman” ben ik eerst in contact gekomen met de zoon en nadien met de echtgenote van James Dodds. De zoon woont thans in Florida en is lange tijd de CEO geweest van Hard Rock Cafe. De echtgenote daarentegen woont nu in Schotland. Zij vertelde me dat haar man de medaille indertijd niet kon ophalen omdat hij op de dag van de ceremonie enkele belangrijke politici moest wegbrengen met het vliegtuig. En ook zij kon niet gaan omdat ze haar handen vol had gehad met haar jonge kroost. Maar de medaille was altijd in hun gedachten gebleven.

Op donderdag 30 mei 2019 was het dan zover. 59 jaar later dan voorzien werd de medaille van James Dodds overhandigd aan de zoon die daarvoor uit Florida was overgekomen. De plechtigheid vond plaats op de Belgische ambassade in London. De medaille was voor de gelegenheid per diplomatieke tas overgebracht van Dar Es Salaam naar London.

En de zoon vertelde ons het volgende: “this medal will eventually go to my son, who’s name happens to be James, after his grandfather.”

Dit verhaal met zijn “happy end” kan je ook nog eens herlezen in “The Scotsman”. “It is these small things that make a difference in our lives.”

Peter

2 thoughts on “James Dodds (vervolg)”

  1. Wat een mooi verhaal aan het begin van een nieuwe week!
    (ook al heten ze in het Swahili de maandag de tweede dag)

  2. Echt een mooi verhaal. Eind goed al goed.
    Lieve, maandag is al de derde dag in het Swahili.
    Maandag is juma tatu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *