Dirk De Wachter

Professor Dirk De Wachter

Professor Dirk De Wachter was in Tanzania. Hij was hier ter ondersteuning van het werk van de Belgische NGO Child Help International. Die NGO helpt kinderen die geboren worden met spina bifida en/of kinderen met hydrocephalus.

Op 2 augustus gaf Dirk De Wachter een lezing in de tuin van de Belgische residentie in Dar es Salaam (onze tuin) voor een 80-tal genodigden. De lezing was getiteld “A Small Goodness” en geïnspireerd op het werk van de filosoof Emmanuel Levinas. Laten we het er maar op houden dat de lezing goed aansloot bij het werk van Child Help International: je eigen leven krijgt pas betekenis door de kleine daden van goedheid voor een ander en waarbij je de “otherness of the other” respecteert.

Peter

4 thoughts on “Dirk De Wachter”

  1. Fijn dat jullie Dirk De Wachter op bezoek hebben gehad! Wat een wetenschapper! En toch bescheiden.
    Ik ben een fan.

  2. Voor mij is Dirk De Wachter de moderne versie van Bond-zonder-naam. Wat hij zegt is waar en overal toepasbaar, maar weinig vernieuwend. Z’n boodschap is leuk en je wilt er graag nog eens aan worden herinnerd.

  3. Ah, Dirk De Wachter van, ‘het moet niet altijd leuk zijn’, of ‘je mag ook wel eens ongelukkig zijn’. Beide boodschappen nopen tot nadenken en dat op zichzelf is al een verdienste, en zo heeft hij er nog een paar, en idd de link met BZN is dan vlug gemaakt ! Het initiatief dat hij steunt in Tanzania is zeer laudabel, respect daarvoor ook en vooral voor de mensen van de NGO. Maar ik zou me er wellicht niet voor verplaatsen naar ”jullie tuin”, tenzij er een hapje en een drankje bij is natuurlijk :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *